• Homepage 1
  • Homepage 2
  • Homepage 3
Menu

Profiel

Aannemersbedrijf en Timmerfabriek Groenewegen is in 1979 door Jan en Joke Groenewegen opgestart. Met als uitvalsbasis een werkplaats in Rotterdam.  In de beginperiode werden alle voorkomende werkzaamheden aan particuliere woningen en scholen verricht. Natuurlijk ging dit niet onopgemerkt en groeide het bedrijf fors in korte tijd, qua klantenbestand maar ook qua omvang van de projecten. Het bedrijf werd versterkt met enkele werknemers, zodat er ook werkzaamheden in onder aanneming voor andere aannemers(bedrijven) konden worden verricht. In deze periode werden dagelijks allerlei bouwwerkzaamheden verricht, na voorbereidingen in de avonduren met het o.a. prefabriceren van diverse bouwelementen, kozijnen en ramen.

Na verloop van 10 jaar groeide ons bedrijf uit het pand te Rotterdam en verhuisden wij naar Bergschenhoek, industrie terrein Weg en Land. Een hele verbetering op het gebied van bereikbaarheid en uitvalswegen. Gepaard met een vergroting van de bedrijfsruimte en het opzetten van een complete timmerfabriek met uitgebreide machinale een hele stap vooruit in de ontwikkeling van ons bedrijf.

De timmerfabriek is dagelijks bemand door vaste medewerkers gespecialiseerd in machinale houtbewerking. Deze fabriceren en prefabriceren allerlei kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien en prefab bouwelementen voor onze eigen opdrachtgevers, maar ook voor andere aannemers en bouwbedrijven. Deze weten ons inmiddels goed te vinden wanneer er nog even snel een kozijn of raam nodig is.

De bouw bestaat uit diverse specialisaties. Wij richtten ons op het totaaloverzicht en zijn daarom op veel markten thuis. In de loop van de jaren hebben wij al veel verschillende projecten verricht en uitgevoerd, elk karwei is weer een nieuwe uitdaging. Wij hopen ook voor u in de toekomst een passend advies en aanbieding te kunnen geven en in goed overleg tot een goed eindresultaat te komen.

In 2008 kwamen mijn zoons, Johan en Frans Groenewegen, het bedrijf versterken, nadat ze eerst ervaring elders hadden opgedaan.” Nu ons bedrijf reeds 30 jaar bestaat is het hiermee ook een echt familiebedrijf geworden, met aangeboren vakkennis en doorzettingsvermogen.” Jan Groenewegen

In 2010 is het familiebedrijf officieel overgedragen aan de tweede generatie. De dagelijkse leiding is nu in handen van Frans en Johan Groenewegen. Hierdoor konden Jan en Joke Groenewegen met pensioen en kan de nieuwe generatie zijn visie in het bedrijf brengen.

In het eerste kwartaal van 2016 is ons bedrijf verhuisd naar de nieuwe locatie in Bergschenhoek, Weg en Bos 78. Hierbij is de huidige timmerfabriek samengevoegd met een interieurbouwfabriek. Ons voordeel is dat er diverse specialisaties onder één dak zitten, zowel machinale houtbewerking, hard houten kozijnen productie, prefab HSB en maatwerk interieur.

De productieafdeling beschikt over verschillende geavanceerde houtbewerking machines om zo allerlei soorten producten van beide fabrieken te kunnen fabriceren. Daarnaast is er een eigen spuiterij en droogkamer aanwezig om de optimale afwerking van producten te realiseren. De oude locatie wordt gebruikt als opslag voor onze geprefabriceerde projecten.  

Binnen ons familiebedrijf werken wij intensief samen met een enthousiast team vakmensen om dagelijks- en planmatig werkzaamheden uit te voeren. Voor ons staat het leveren van kwaliteit, het ontzorgen en meedenken met onze klanten voorop, tegen zo efficiënt mogelijke kosten zonder het milieu uit het oog te verliezen. Wij geven onze mensen hierbij de ruimte om zich verder te ontwikkelen en te groeien.

Samen met onze opdrachtgevers werken wij continu aan het verbeteren en optimaliseren van de kwaliteit, service en onderhoud op lange termijn. Investeren met het oog op de toekomst in duurzaamheid, milieu en personeel.